Okulun İşleyişi, Fiziki Yapısı ve Tesisleri

Okulun İşleyişi, Fiziki Yapısı ve Tesisleri

10.12.2012 3179

   Okulun işleyişi aşağıdaki genel hiyerarşi çerçevesindedir.

   Okul müdürlüğü İlçe Milli Eğitim müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim genel müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı

   Okulun ilerleyişi her birimin kendi mevzuatına uygun yapısı içinde Milli Eğitim bakanlığının emir yönetmelik ve genelgeleri ile sağlanmaktadır.Okulun binası iki katlı olup betonarmedir koridorlar serbest hareket ve giriş ve çıkışlara elverişlidir.Okulun ısınması kalorifer tesisatı ile sağlanmaktadır.

   Laboratuar özel derslikler dahil olmak üzere 27 tane dersane vardır.Ayrıca idari işleri için tahsis edilen altı oda vardır.Oda ve dersliklerin ebatları ve pencere durumu aydınlanmaya ve diğer faaliyetlerin rahat yürütülmesi bakımından ideal ölçülerdedir. Sınıf mevcutları da yönetmelik gereği fiziki yapıya uygun olarak sınıflandırılmıştır. Bir adet fizik laboratuarı,Bir adet kimya laboratuarı,Bir adet biyoloji fen bilgisi laboratuarı bulunmaktadır.  

   İdari işlerle tahsis edilen odalar ise şöyledir. 1.Bir adet müdür odası 2.Üç müdür yardımcısı odası 3.Bir adet öğretmenler odası 4.Bir adet memur odası

   Okulun yaklaşık 4432 adet kitaba sahip olan kütüphanesi ve her sınıfta kendisine ait bir kitaplığı vardır.Ayrıca resmi evrakların muhafaza edildiği bir arşivi çok amaçlı kullanılabilecek bir büyük salonu öğrencilerin günlük ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir kantini ders araç gereçleri ile spor malzemelerini korunduğu özel oda izci odası beden eğitimi dersleri için soyunma odası ve bir misafir bekleme salonu vardır. Okulun eğitim öğretim faaliyetlerinin normal olarak yürütülmesine kufi gelecek sayıda sıra masa sandalye dolap ve benzeri eşyaların mevcut demirbaş kayıtlarına geçmiştir. Gezme dinlenmeye oyun alanı olarak ayrılan duvarla çevrilmiş geniş bir bahçe vardır.Bahçe ağaç ve çiçeklerle donatılmıştır. Bakımlarına özen gösterilmektedir. Bu meydanda: basketbol potası, minyatür futbol alanı, hentbol sahası, voleybol sahası ve dinlenme içinde bir gölgelik vardır. Okul koridorunun belli bölümleri ile belli odalar süs çiçekleri ile donatılarak ferah bir eğitim öğretim ortamı hazırlanmıştır.